Montare usi glisante

Montarea usi glisante. Etape principale. Informatie utila si interesanta.

 • montajul tocului tunel

 • fixarea piesei de sustinere a sinei de glisare

 • montajul pervazelor cu particularitatile respective

 • instalarea si accesorizarea sinei de glisare

 • pregatirea foii de usa cu atasarea reperelor specifice

 • atasarea si reglajul foii de usa

 • fixarea ghidajului de pardoseala

 • asamblarea si fixarea mastii sistemului de glisare

Procesului de montare usi glisante include urmatorii pasi in ordine

Prezentare generala a componentelor unei usi glisante

Totalitatea reperelor unei usi glisante  sunt livrate in 3 pachete distincte:

 • foaia de usa

 • tocul de imbracare numit si tunel, de tip reglabil PS (Portasystem)

 • sistemul de glisare

Detalierea continutului acestor pachete este facuta  mai jos, pe masura ce se ajunge la PAS MONTARE USI GLISANTE de montaj corespunzatoare.

PAS MONTARE USI GLISANTE 1: Montarea tocului  ( usi glisante exterior, usi glisante inter., usi glisante balcon, sticla, automate )

Montarea tocului la usile glisante exterior, interior, balcon si alte feluri de usi este analogica. Tocul se monteaza fara pervaze, urmand ca acestea sa fie instalate la momentul potrivit.  Tocul se monteaza la fel ca pentru o usa cu balamale, prin lipire cu spuma. In partea unde va functiona usa glisanta, tocul va fi instalat cu aproximativ 2mm mai iesit fata de planul peretelui. Pe buza superioara ramasa libera se va aseza ulterior suportul pentru sina de glisare.

PAS MONTARE USI GLISANTE 2: Suportul pentru sina de glisare ( montare, instalare usi glisante )

In primul rind in procesul de montare a suportului usilor glisante se marcheaza locul pentru gaurile pentru suruburilor respectiv diblurilor de fixare. Se pozitioneaza suportul pentru sina de glisare ca in imagine, pe buza superioaraa tocului, la aproximativ 15mm de coltul exterior. Se subintelege ca sensul de deschidere poate fi stanga sau dreapta si se va tine cont de acesta la montaj.

PAS MONTARE USI GLISANTE 3: Pervazul dinspre usa ( instalare, montare, usi glisante )

Pervazul orizontal va trebui decupat in dreptul suruburilor de sustinere a glisantei pentru a se putea monta pe cat posibil mai aproape de fata peretelui. Elementul vertical de inchidere al usii se fizeaza de pervazul vertical de pe partea corespunzatoare (stanga sau dreapta).

PAS MONTARE USI GLISANTE 4: Instalarea sinei si a accesoriilor de glisare ( usi glisante )

Gaurile ovalizate in care se prind suruburile de atasare a sinei de glisare permit reglajul mai aproape sau mai departe a usii de planul peretelui respectiv de toc.

Limitatorul cu inchidere prin clips este un reper care  pare inutil in cazul usii glisante cu sistem Porta. Preferabil sa fie montat doar ca fie toate reperele la locul lor, intr-o pozitie  in care sa nu vina in contact cu caruciorul cu role.

PAS MONTARE USI GLISANTE 5: Usi glisante. Echiparea foii de usa cu accesoriile sistemului de glisare ( montare )

Urechea  de prindere pe surub este recomandat sa fie montata la aproximativ 150mm de marginea foii de usa. Sistemul de glisare  poate veni si cu alta forma a urechii respectiv tip de reglaj al surubului suport cu filet metric, in functie de furnizorul sistemului de glisare de baza  se poate opta pentru unul sau altul.

PAS MONTARE USI GLISANTE 6: Reglajul foii de usa. Atasarea foii de usa ( usi glisante sticla, glisante automate, exterior.... )

Reglajul principal se face din cele 2 suruburi principale de sustinere. Pentru usile glisante surubul dinspre maner se va strange. Dupa reglaj se vor strange piulitele pentru blocare.

PAS MONTARE USI GLISANTE 7: Ghidajul de pardoseala. Fixare ( usi glisante )

Pentru usile glisante preferabil fixarea acestuia intai cu banda dublu adeziva pentru a determina pozitia corecta. Aceasta se poate desface fara urme. Dupa determinarea pozitiei finale, in parchet se pot da suruburi de fixare. In gresie preferabil fixarea prin lipire. O banda dublu adeziva de buna calitate face o fixare suficient de buna in majoritatea cazurilor.

PAS MONTARE USI GLISANTE 8: Asamblarea si fixarea mastii sistemului de glisare ( usi glisante )

Pentru un rezultat mai bun preferabil lipirea capatului.

Usi glisante instalare, montare. Informatie  pe intelesul dumneavoastra, detaliile prezentate sunt de folos.

COMANDA O MASURARE GRATUITA

Specialistul nostru va efectua măsurările gratuite la data şi ora stabilită cu Dvs. în urma cărora va furniza informaţii detaliate despre produsele noastre şi preţul lor.